Abonneren  Inloggen

SCREEN introduceert nieuwe Truepress JET 560HDX digitale rolinkjetpers

16 februari 2024

SCREEN heeft de ontwikkeling afgerond van zijn nieuwe Truepress JET 560HDX digitale rolinkjetpers. Het systeem zal deel uitmaken van het assortiment van SCREEN voor de markten voor commercieel drukwerk, direct mail en tijdschriftendruk.

De Truepress JET 560HDX kan papierbreedtes tot 560 millimeter verwerken bij snelheden tot 150 meter per minuut, met een maximale resolutie van 1.200 x 1.200 dpi. Het systeem is ook compatibel met SCREEN GA's Truepress-inkt SC2. Met deze nieuw ontwikkelde inktset met hoge optische dichtheid kan rechtstreeks op offsetgecoat papier worden gedrukt, zonder enige voorbehandeling.

‘De speciale eigenschappen van de SC2-inktset produceren levendige kleuren die eruit springen en diep verzadigde tinten hebben. Daarnaast produceert deze inktset dichte en neutrale zwarttinten voor helderdere afdrukken van zelfs fijne tekst en lijnwerk. Het nieuwe, uiterst efficiënte, intelligente droogsysteem ervoor dat substraten met een hoge inktdichtheid efficiënt kunnen worden gedroogd, wat een superieure kwaliteit en een breed kleurenspectrum op een breed scala aan papiersoorten ondersteunt’, aldus SCREEN.

Het nieuwe systeem zal worden tentoongesteld in de Inkjet Innovation Centers van SCREEN in de VS en Europa. Het zal ook te zien zijn op drupa 2024, van 28 mei tot 7 juni in Düsseldorf, Duitsland.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief