Abonneren  Inloggen

Durst en Koenig & Bauer samen in digitale verpakkingsdruk

12 april 2019

De Duitse drukpersenbouwer Koenig & Bauer en de Italiaanse printerbouwer Durst hebben een 50/50 joint venture opgericht om samen single pass digitale productielijnen voor verpakkingsdruk te ontwikkelen en te vermarkten.

Het nieuwe bedrijf, dat de weinig fantasierijke naam Koenig & Bauer Durst GmbH krijgt, richt zich op het bedrukken van zowel golf- als vouwkarton. Het portfolio bestaat in eerste instantie uit de CorruJET 170 van Koening & Bauer en de  SPC 130 van Durst, inclusief alle bijbehorende diensten en inkten. Ook de ontwikkeling van de VariJET 106 wordt ingebracht. ‘We willen efficiënt en doelgericht werken aan een gezamenlijk doel – een aandeel pakken in het enorme potentieel dat digitale productielijnen de verpakkingsindustrie bieden’, aldus Durst-CEO Christoph Gamper.

Foto: Het tekenen van de Joint Venture Koenig & Bauer Durst (vlnr):

  • Stefan Kappaun, EVP Inks & Fluids, Durst Group
  • Christopher Kessler, General Counsel, Koenig & Bauer AG
  • Christoph Gamper, CEO & Co-Owner, Durst Group
  • Christian Gatterer, CFO, Durst Group
  • Jochen Sproll, Project Manager Corporate Development, Koenig & Bauer AG
  • Claus Bolza-Schünemann, CEO, Koenig & Bauer AG
  • Harald Oberrauch, Owner Durst Group